Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αρνάκι λεμονάτο με πατάτες

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στις γεύσεις του Καρπενησίου, συναντάμε το λαχταριστό αρνάκι λεμονάτο με πατάτες στην κατσαρόλα. Μια διαφορετική μαγειρική προσέγγιση για το αρνλακι.

Υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε:

1 κιλό αρνάκι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 λεμόνια
5 πατάτες κομμένες σε κύβους
Αλάτι-Πιπέρι-Δάφνη
Μία κουταλιά αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις για να δέσει η σάλτσα)

Πως το μαγειρεύουμε:

Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.
Τσιγαρίζουμε το κρέας καλα .
Ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο.
Είκοσι με τριάντα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.
Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό από τα τρία λεμόνια, αφού τα ανακατέψουμε με την κουτάλια το αλεύρι.
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου