Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αρνάκι βραστό και ριγανάτο

Μια ακόμα συνταγή απο την ορεινή Ευρυτανία θα φιλεξονηθεί στο blog μας. Απολαύστε αρνλακι βραστό και ριγανάτο!

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε:
1 κιλό αρνί
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 λεμόνι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
λάδι-νερό-αλάτι-πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη

Πως το φτίαχνουμε:

Βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε το αρνάκι.
Μόλις πάρει χρώμα το κρέας σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας μας.Προσθέτουμε τις πατατούλες μας και το καρότο.
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και βάζουμε μέσα και την ρίγανη.Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου μία ώρα).
Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό ενός λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μία βράση ενώ ανακατεύουμε.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου