Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Συνταγές απο το Καρπενήσι


Η αγάπη μας για αυτόν τον τόπο μεγάλη. Είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι αποτελεί επιλογή επίσκεψης. Πέρα όμως απο την μοναδική εικόνα του χιονισμένου τοπίου, μοναδικές είναι και οι λιχουδιές του τόπου αυτού. Όσες βρούμε θα προσπαθήσουμε να τις συγκεντρώσουμε εδώ.

Πρώτη και καλύτερη, οι κοπέλες Καρπενησίου! Όοοοχι δεν τρώμε τις κοπελιές μας, μίλαμε για τις χορτόπιτες μας. Πως φτιάχνοται, παρακάτω και η συνταγή τους.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό φέτα (βάλτε κ λίγο παραπάνω αν σας αρέσει το τυράκι)
1 κιλό αλεύρι
3 κουταλάκια γλυκού λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό διάφορα αρωματικά χόρτα (καυκαλήθρες, άνηθο, μάραθο, δυόσμο κ.α)
πιπέρι

Έτσι τις παρασκευάζουμε:

Παίρνουμε διάφορα αρωματικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε ψιλά.Όσο πιο ψιλά τόσο το καλύτερο.Τα βάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τη φέτα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Έν τω μεταξύ ζυμώνουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το νερό ώστε να κάνουμε μια μαλακή ζύμη. Φτιάχνουμε με το ζυμάρι μπάλες μικρές και τις ανοίγουμε φύλλα με το χέρι, χοντρά όσο ένα πιατάκι της πάστας. Βάζουμε τις "Κοπέλες" σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε 1/2 ώρα περίπου με μέτριο φούρνο. Και είμαστε έτοιμοι!

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου